Sajtóközlemény: A Zsidók Jézusért Missziót megrágalmazták a Jeruzsálem Online-ban

Egy, a Jeruzsálem Online-ban megjelent riport hamisan vádolja a Zsidók Jézusért szervezet misszionáriusait arab terroristákhoz fűződő kapcsolatokkal. A názáreti Gabriel Naddaf atya azt állítja, hogy a Zsidók Jézusért Misszió kapcsolatai révén anticionista személyekkel működik együtt. A Zsidók Jézusért Misszió két munkatársával folyatott beszélgetéséből idéz, akik korábban az Izraeli Védelmi Erőknél szolgáltak, és jelenleg tartalékos állományban vannak.

Dan Sered, a misszió izraeli vezetője évekkel ezelőtt egy nemzetközi fórumon együtt volt a két terrorista-barátnak nevezett munkatárs egyikével (ahol mindketten beszéltek az izraeli-palesztin megbékélésről).

Sered szavai szerint: „Ettől már én is gyanúsított lennék? Az ilyen fajta dedukció nagyon veszélyes, és szörnyű félreértésekhez vezethet. Bárcsak felhívott volna a Jeruzsálem Online, mielőtt ezt a cikket leközölte.”

David Brickner, a nemzetközi Jews for Jesus szervezet ügyvezető igazgatója válaszában ezt mondta:

„Ezek az állítások valótlanok az első szótól az utolsóig. A Jews for Jesus egyetlen képviselőjével sem készítettek interjút ehhez az úgynevezett hírlap-sztorihoz. Ha így lett volna, arról nekem tudnom kellene.”

A Jeruzsálem Online-hoz már korábban is érkezett panasz a riport készítője, Rachel Avraham ellen, aki 2013-ban írt cikkében a Women of the Wall (a Nők a Siratófalért) szervezetet kapcsolta össze Izrael-ellenes csoportokkal. Annak idején az általa megtámadott személyek „McCarthy stílusú hadjáratnak“ nevezték Avraham taktikáját.

A Jeruzsálem Online a cikk megjelentetése előtt nem kért semmiféle kommentárt a Jews for Jesus-tól.

Kapcsolattartó személy:
Tar Kata – [email protected]