Nevünk háttere

A nevünkben benne van hogy kik vagyunk, kiért vagyunk és mit csinálunk. Választhattunk volna egy kevésbé egyértelmű nevet, de a „Zsidók Jézusért” név az amely a leggyorsabban, legkönnyebben és legpontosabban ismerteti az emberekkel hogy kik vagyunk és mit képviselünk.

Néha megkérdezik tőlünk, mióta létezik a „Zsidók Jézusért”? Örülünk ennek a kérdésnek! Ilyenkor mosolyogva ezt feleljük: „Krisztus után 32-ben, plusz-minusz egy év.” Ez a vicc arra emlékezteti az embereket hogy egy zsidó kisebbség mindig is hitt és hirdette az Evangéliumot és mi ezt a hagyományt folytatjuk.

A „Zsidók Jézusért” név egy szlogenként kezdődött. Az 1960-as évek végén a Szentlélek működésének eredményeként több ezer fiatal jutott hitre Jézusban, sokan közülük zsidók voltak. Szervezetünket hivatalosan Moise Rosen alapította 1973 Szeptemberében. Rosen, aki egy tapasztalt misszionárius volt a zsidók felé, volt a misszió igazgatója 23 évig. Forradalmasította az evangélizációs anyagokat és módszereket kreatív hozzáállásával, és úgy hisszük hogy ő volt az egyik legnagyobb taktikus a zsidó evangelizáció terén.