PayPal útmutató

A PayPal [ejtsd: `péjpál`] a világon a legelterjedtebb módszer a biztonságos internetes fizetéshez. A legtöbb légitársaság is használja. Amennyiben rendelkezünk PayPal számlával, az internetes felajánlások során nincs szükség arra, hogy bankkártya-adatainkat minden egyes adományozáskor megadjuk. Ám ha nincs PayPal számlánk, bankkártyánkkal akkor is biztonságosan fizethetünk az oldalon keresztül.]

Mivel a PayPal nem rendelkezik magyar nyelvű felülettel, de a fizetés menete egyszerű, és nagyon hasonlít bármely más bank online bankkártyás fizetési rendszeréhez, ezért nem fog gondot okozni. Ráadásul – mint a bankkártyás fizetéseknél általában – nem számítanak fel külön pénzt a fizetésért.

A PayPal felületén keresztül két módon is fizethetünk:

  1. PayPal számlán keresztül: Ha már rendelkezünk PayPal hozzáféréssel, akkor a felajánláshoz ezt is használhatjuk.
  2. Dombornyomott bankkártyával: Domobornyomott bankkártyával történő fizetés esetében csak a kártyára van szükség, PayPal hozzáféréssel nem kell rendelkeznünk.

A PayPal számlával való fizetést nem fogjuk részletezni, feltehetőleg ha van hozzáférésünk, ezt már ismerjük. A dombornyomott bankkártyával történő fizetéshez viszont adunk egy kis eligazítást.

Az összeg megadása után kattintsunk a sárga Támogatom gombra. Ezt követően a PayPal angol nyelvű oldalára kerülünk. Ellenőrizzük le az általunk bevitt összeget a jobb felső sarokban. Majd keressük meg a következő szöveget baloldalt lentebb, és kattintsunk a Continue linkre:

Don’t have a PayPal account?
Use your credit card or bank account (where available). Continue
Visa Mastercard American Express Discover

Ezután a következő adatokat kell kitöltenünk:
First name: keresztnév.
Last name: vezetéknév.
Card Number
: ez a bankkártya száma.
Expiration Date: a bankkártya lejárati ideje hh/éé sorrendben, ahogy ezt általában a bankkártyán is megadják.
CSC: a kártya hátoldalán található háromjegyű biztonsági kód (az aláírás mező felett jobbra).
Billing Address Line 1: utca, házszám.
Billing Address Line 2: ez a mező csak arra szolgál, ha az első sorba nem fértek volna ki a címadatok. Ez az egyetlen nem kötelezően kitöltendő mező.
City: település.
State / Province / Region
: megye.
Postal Code
: irányítószám.
Home Telephone
: ez bár otthoni telefont jelent, de azt a számot érdemes megadni, amelyen a bank elér bennünket, ha valamilyen gond akadna. (Ne felejtsük el megadni az országkódot és a körzetszámot. Pl.: 003620……. 003630……. 003670…….)
E-mail: az itt megadott e-mail címre érkezik a visszaigazolás a fizetésről.

A címadatokat érdemes itt még egyszer ellenőrizni.

Ha az összes mezőt kitöltöttük, kattintsunk a Review Order and Continue linkre. Itt még egyszer ellenőrizhetjük a megadott adatokat, és az adományunk összegét.

Ha mindent rendben találunk, hagyjuk jóvá a tranzakciót. Pillanatokon belül értesítenek e-mailben a sikeres tranzakcióról, ezzel egyidőben a misszió is megkapja az értesítést az adományunkról. Ha azonban mégsem sikerül a tranzakció, vagy nem értjük valamelyik hibaüzenetet, minden további nélkül visszatérhetünk a misszió honlapjára oly módon, hogy az oldal alján található Cancel and return to donations coordinator linkre kattintunk.

Reméljük, hogy ezzel a kis segítséggel semmi gondot nem fog okozni az adományozás.

← Vissza a Támogatás oldalra