100% zsidó. 100% keresztyén.

Zsidók Jézusért – az meg hogy lehetséges?

A Zsidók Jézusért csak egy 1973 óta létező nonprofit szervezet, de a Jézusban hívő zsidó emberek Jézus óta léteznek. Gondolj bele: Jézus zsidó volt. Az első követői zsidók voltak. A szerzők többsége, aki dokumentálta az életét az Újszövetségben, szintén zsidó volt. A ’keresztyén’ valójában csak azt jelenti, hogy „a Messiás követője”, ami egy alapjaiban zsidó koncepció.

Miért Jézus?

Jézus tanításai annyira meggyőzőek voltak, hogy gyorsan elterjedtek az egész világon. Nemsokára Jézusnak már sokkal több pogány követője volt, mint zsidó. De mi van, ha ez csak azt erősíti meg, hogy Jézus valóban az, akinek mondta magát? Jézus miatt az embereknek a világ távoli pontjain, valamint az oktatás legfelső szintjén is tudomásuk van a zsidó népről és tanításainkról.

A héber Szentírás azt tanítja, hogy amikor eljön a Messiás, a pogányok is keresik majd Őt. A zsidó Messiás minden embert hív, és akik követik Őt, az Izrael Istenében való hitük egyesíti őket.

Mennyire vagytok zsidók?

Messiási zsidóként hűek maradunk zsidó örökségünk eredeti lelkületéhez, azaz tartalmas zsidó életet élünk a jelenben, és nagy reménnyel nézünk a jövőbe. Elutasítjuk azt a sztereotípiát, miszerint zsidó emberek nem lehetnek Jesua követői. Hitünk szerint nemcsak hogy mindkét identitás elfogadható, hanem a kettő egy spirituális harmóniában gyönyörűen kiemeli egymást. Mert ha Jézus valóban a Messiás, nincs annál zsidóbb, mint hinni Benne és továbbadni másoknak az üzenetét.

Mi a tevékenységetek?

A Zsidók Jézusért szervezet azért létezik, mert sok olyan zsidó van, mint mi, akik hisznek Jézusban, és még mindig sok olyan zsidó ember van, aki soha nem hallotta, hogy Jézus nekünk, zsidóknak is releváns. Naponta érünk el zsidó embereket világszerte azzal a jó hírrel, hogy Jézus a Messiás, segítünk nekik megtenni az első lépéseket a Messiást követő életben, és másokat is bevonunk népünk szeretetteljes szolgálatába.

Mi a célotok?

Őszinte beszélgetéseket akarunk folytatni más nyitott gondolkodású zsidó emberekkel olyan kérdésekről, amelyek mélyen érintik népünket, és arról, hogy ezek a kérdések hogyan kapcsolódnak Jézus személyéhez. Úgy gondoljuk, hogy minden zsidó embernek joga van megfelelő információk birtokában utánajárni, hogy kicsoda Jézus, majd pedig levonni saját következtetéseit, ahelyett, hogy mások által kétezer évvel ezelőtt meghozott döntésekre hagyatkoznának.

Szeretnél beszélgetni?

Ha szeretnéd új nézőponton keresztül megismerni Jézust,  akkor írj nekünk egy üzenetet, vagy csevegj velünk élőben.

Lépj velünk kapcsolatba!

Sok kérdést hallunk, de még nem hallottuk a tiedet! Mondd el, mi jár a fejedben..