interjúhoz keresse:  Susan Perlmant, +1(415)-740-5006 (mobil/WhatsApp)
[email protected]
@SusanPerlman1

 
kelt: 2019 október 30 (San Francisco)

A Religion News Service egyik cikkében a tegnapi napon James Rudin, az Amerikai Zsidó Bizottság vallásközi ügyek vezető tanácsadója megemlítette Billy Grahamet mint prominens keresztyén vezetőt, aki, szerinte, nem értett egyet azzal, hogy zsidó embereknek hidessék az Evangéliumot. “Ez nem is állhatna távolabb az igazságtól” közölte válaszában David Brickner, a Zsidók Jézusért (Jews for Jesus) ügyvezető igazgatója.

Jean Graham Ford (Billy Graham nővére) válaszában ezt mondta: “A fivérem hitte, hogy az Evangélium mindenkinek szól.” Brickner pedig hozzáfűzte: “Jogosan feltételezzük, hogy a ‘mindenki’ magában foglalja a zsidó népet is.”

Az RNS cikke megemlítette továbbá, hogy a közelmúltban (júliusban) a Kanadai Anglikán Egyház kivette liturgiájából a zsidóság megtéréséért való könyörgést. Ezzel azt igyekezett bizonyítani, hogy a keresztyének között ez most a tendencia. Ez az egy bizonyos szinódus azonban nem képviseli a világ teljes anglikanizmusát. Dr Stephen Abbot tiszteletes, a sydney-i anglikán egyházmegye korábbi evangelizáció- és tanítványság-előadója ezt mondta: “Összeszorul a szívem, amikor azt hallom, hogy egyes felekezetek és egyházak elzárkóznak a zsidóság felé végzett evangelizációtól. Mint anglikán, teljes mértékben elkötelezett vagyok az evangelizáció munkája iránt, beleértve a zsidó népet is, hiszen Jézus az ő Messiásuk.”

 
Más ismert keresztyén vezetők szintén nyilvánosan megerősítették, hogy hirdetni kell az Örömüzenetet a zsidó népnek.

Joni Eareckson-Tada, keresztyén szerző, a Joni és Barátai alapítója: “Isten szereti a zsidó népet, és a legjobb módja, hogy az Ő szeretetét megmutassuk, hogy továbbadjuk nekik a Jézus Krisztus Jó Hírét.”

John Piper, a jól ismert evangelikál igehirdető és író: “Úgy látom ezt (a Krisztusról szóló üzenet megosztását a zsidó néppel), mint a Jézusnak való engedelmességet és a Krisztus szeretetének megtestesülését az olyan elveszettek iránt, mint én. »Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban (1János 5:12). «”

Brickner így foglalta össze: “Míg egyesek igyekeznek azt a benyomást kelteni, hogy az Evangéliumot a zsidó népnek hirdetni helytelen, vagy legjobb esetben is hiábavaló, mi egyre több és több zsidó embernél tapasztaljuk, hogy komolyan fontolóra veszik Jézus messiási voltának lehetőségét.”