Talia Jeruzsálemben született, és tizenévesen költözött az Egyesült Királyságba. Szülei ateistának vallják magukat, így nem gyakorolta a zsidó vallást. Mégis, Taliát a legtöbb zsidó emberhez hasonlóan arra tanították, hogy „Jézus nem nekünk való”. Elképzelheted, mennyire meglepődött ez a fiatal nő, amikor váratlanul megjelent előtte Jesua (Jézus), akiből kimondhatatlan erővel áradt a szeretet.

Talia nem tudott szabadulni e nagyhatású élménytől, ezért tanulmányai középpontjába a Bibliát – és különösen Jézus történetét – helyezte. Majd meglátogatta a Zsidók Jézusért weboldalunkat, és megadta a telefonszámát az élő csevegésünkön keresztül. Julia Pascoe, a londoni evangelizációs igazgatónk ezután felhívta őt, és ők ketten elkezdtek egy bibliatanulmány-sorozatot. Először az 1. Mózes 1. fejezetét és a János evangéliuma 1. fejezetét hasonlították össze. Talia felkiáltott: „Hűha! Jesua előbb született a teremtett világnál, és mindent Ő teremtett?!”. Hamarosan megbizonyosodott arról, hogy Jézus a Messiás, de valami megakadályozta abban, hogy átadja magát Neki.

Idővel Talia már nyíltan beszélt a személyes dolgairól; tudta, hogy néhány döntése nem felel meg a bibliai normáknak, és nem akart olyan ígéreteket tenni Istennek, amelyeket talán nem tudna betartani. Julia a Róma 5:8 és a 8:38-39 alapján beszélgetett vele. Talia végre megértette, hogy nem kell összeszednie minden erejét, hogy megváltoztassa az életét; úgy jöhet Jézushoz, ahogy van. Az öröm könnyeivel mondta el a megtérés imáját, és elkezdte új életét Jesuával!