Aviel Sela (aki a jeruzsálemi csapatunkban szolgál az IMJP missziós szervezettel együttműködve) számos dologhoz ért, ami ajtókat nyitott meg a szolgálat előtt. A műszaki dolgokban is jártas, és rengeteg idős embernek segített a ZOOM telepítésében a számítógépükre és a mobiltelefonjukra. Néhány hónappal ezelőtt egy bentlakásos otthonba is eljutott egy ilyen feladattal. Az egyik lakó,  Chaya valahogy kimaradt azok közül, akiknek segítséget ígért. De Chaya „véletlenül” meglátta, hogy Aviel mások gépén bütyköl, és megkérte, hogy telepítse neki is az alkalmazást. Aviel meséli: „Természetesen beleegyeztem, hogy segítek neki, de amikor megkérdeztem, hogy van, Chaya sírni kezdett. Épp akkor tért haza a férje sírjának meglátogatásából, és rettenetesen rátelepedett a magány.

Mivel Chaya nem kívánt könnyű témákról csevegni, rögtön a lényegre tértem. Beszélni kezdtem neki az örök életről és a reményről, amelyet Isten a Messiás Jézusban adhat. Megmutatta a Bibliáját, és én elkezdtem rámutatni néhány messiási próféciára. Sok kérdése volt.

A következő öt hónapban továbbra is találkoztunk, és amikor meghívtam őt egy bibliai kirándulásra, amelyre oroszul beszélő izraelieket vittem történelmi helyszíneket bemutatni, igent mondott. A kirándulás után Chaya úgy nyilatkozott, hogy nagyon világossá vált számára, ki is valójában Jézus, és mit tett értünk. Kértem, hogy fogadja be a szívébe, de úgy tűnt, valami visszatartja.

A következő héten Chaya elmondta nekem, hogy egy bizonyos családi történet miatt attól félt, hogy ő és a családja meg van átkozva. A szemébe néztem, és azt feleltem: Amikor Jézus meghalt értünk, magára vette az átkainkat. Az Ő feltámadása bebizonyította, hogy a bűn többé nem tarthat fogva minket. Csak el kell Őt fogadni annak, aki:  Izrael és az egész világ Messiásának.

Aztán megkérdeztem:

Chaya, akarsz-e imádkozni Istenhez, megbánni a bűneidet, és elismerni Jézust Uradnak és Megváltódnak?

Igent mondott, és én vezettem őt az imádságban!”

Kérlek, imádkozzatok érte, hogy növekedjen új hitében.