Írta: Anatoli Emma, a Zsidók Jézusért kijevi csoportjának vezetője

Egy zsidó barátunk, Nina – aki a biológiai tudományok doktora –, a spirituális meggyőződést tudománytalannak minősítette, ezért elvetette. Amikor több mint 15 évvel ezelőtt először találkoztunk, azt mondta nekem: „Megértem, hogy jó dolog lehet hinni Jesuában, de nem tudok hinni valamiben, ami nem létezik!”. Soha nem mondtunk le Nináról, mert tudjuk, hogy Istennek semmi sem túl nehéz.

Évekkel később, amikor Nina mellé egy keresztény költözött, elkezdte megtapasztalni Isten szeretetének valóságát! Hozzám fordult, hogy tisztázzam a dolgokat, amiket a szomszédja mondott az evangéliummal kapcsolatban. Tavaly ősszel Nina megkérdezte: „Pontosan mit jelent az, hogy hiszek Jézusban?” Figyelmesen végighallgatta a válaszomat, majd azt mondta: „Tisztában vagyok a bűneimmel, és hiszem, hogy Jézus a Megmentőm és Megváltóm”. Kész volt átadni a szívét Neki!

Fedir egy másik új zsidó hívő Kijevben – Ninával ellentétben ő mindig is spirituális gondolkodású volt, és különböző vallásokat tanulmányozott. Egyik evangélistánk, Eduard Granovszkij találkozott Fedirrel, amikor egy ismerőséhez ment látogatóba (akiről kiderült, hogy már nem lakik azon a címen). Helyette Fedir nyitott ajtót és üdvözölte Eduardot. Fedir úgy gondolta, hogy már mindent tud a kereszténységről, és elutasította azt (mint együgyű és unalmas dolgot). De ahogy Eduard kinyitotta a Szentírást és elmagyarázta az evangéliumot mint Isten megoldását a mai világban uralkodó viszálykodásra –, Isten megnyitotta Fedir szívét: imádkozott, hogy befogadja az Urat! Kérjük, tartsátok Ninát és Fedirt imában.

Nagyon köszönjük, hogy együttműködsz velünk abban, hogy Kijevben és szerte a világon zsidó embereket segítsünk eljutni a Jézusba vetett hitre, ami megváltoztatja az életet!

Anatoli Emma