2021-ben arra kértünk, hogy imádkozz Richardért*, egy nyugdíjas zsidó jogászprofesszorért, aki mélyebb kapcsolatot keresett Istennel. Felkereste a honlapunkat, és Emmanuel Mebasser telefonon és e-mailben is felvette vele a kapcsolatot. Van egy friss hírünk Emmanueltől!

„Richard hajlandó volt néhányszor találkozni velem az elmúlt évben, de egy alkalommal azt írta: »Sok kutatás, önvizsgálat és imádság után még mindig vannak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy Jézus beteljesítette-e a héber Biblia összes próféciáját. És egyszerűen nem éreztem, hogy összeállna a kép, ami szerintem szükséges ahhoz, hogy elfogadjam Jézust a zsidó Messiásként.« Bár csalódott voltam, továbbra is imádkoztam érte, és tudom, hogy néhányan közületek is imádkoztak.

Ugorjunk 2022 decemberére: e-mail érkezett Richardtól azzal a hírrel, hogy most már hisz abban, hogy Jézus a Messiás! Kezdeményeztem egy videóhívást, és örömmel tudtam meg a részleteket: ahogy folytatta az Újszövetség olvasását, Richard elég bizonyítékot látott ahhoz, hogy felismerje: Jézus a mi Messiásunk.

Richardot felvillanyozta az új hite, és hálálkodott, amiért én korábban beszéltem neki Jézusról. De amikor azt mondta: »Neked köszönhetem!« – elmagyaráztam neki, hogy csak Isten kegyelme teszi lehetővé, hogy higgyünk és befogadjuk Jézust. Azt is elmondtam neki, hogy kérésemre a barátaink is imádkoztak azért, hogy megtapasztalja ezt a kegyelmet. Továbbítom NEKED Richard köszönetét, amiért közbenjártál érte, és hitre juthatott! Szeretne továbbra is találkozni és részt venni az online Szentírás-tanulmányozásunkon.” Kérlek, imádkozz továbbra is Richardért és a feleségéért, aki még nem hívő.

* A neveket megváltoztattuk.