Befogad és kitaszít a világ!

Ezt a címet adtuk nagyszabású képkiállításunknak, melynek megnyitójára június 5-én került sor. Az eseményre közel 80 ember érkezett.

A pályázat, a zsűrizés, a kiállítás és a hozzá kapcsolódó két esemény mögött ugyanaz a kérdés volt: hogyan tudjuk zsidó testvéreinknek az evangélium üzenetét relevánssá tenni? Kutatásunk eredményeként megtudtuk, hogy a zsidó értelmiség különösen együttérző a társadalom kitaszítottjaival és a nehéz helyzetben lévőkkel – és a Tikkun Olam, azaz világ megjavításának a vágya mélyen ott él a szívükben. A pályázókat arra hívtuk, hogy a művészet szemével mutassák be a társadalom perifériájára szorult emberek életét. Közel 90 pályamű érkezett, ebből a 25 legjobb alkotás került a Selah kávézó falaira.

A kiállítás megnyitóján vendégeink hallhattak többek között egy csokrot egy hajléktalan költő verseiből, illetve egy mozgássérült fiatalember dalát a Jézusban való gyermeki hitéről, majd asztalok körül ülve beszélgethettek azzal a hét emberrel, akikkel az interjúk készültek az asztalokon elhelyezett Átváltozás magazinunkban. Most lehetőség volt személyesen is megismerkedni velük. Mindegyik karakter más nehéz helyzetből érkezett, és mindegyiknek Jézus sietett a segítségére, hogy igazán a helyére találjon. Elmondták, hogy az evangélium ereje hogyan tudta őket a vesztes helyzetből egy győztes, örömteli életbe átemelni.

Az asztal körüli szűk körű beszélgetés után szeretetteljes vendéglátás következett. Ekkor arra is lehetőség nyílt, hogy a közönség a művészekkel is megismerkedjen, akik szívesen meséltek a kiállított művükről. Örömmel láttuk: zsidó emberek is voltak mind a vendégek, mind az alkotók között. Így ők is hallhatták a nagyszerű bizonyságtételeket.

A kiállítás záró alkalma július 3-án került megrendezésre. Több zsidó emberrel is találkoztunk és beszélgettünk az este folyamán. Imádkozz kérlek, hogy a szívükben elkezdjen dolgozni mindaz, amit hallottak és tapasztaltak.

 

 

Hajdu Ildikó