David Brickner ezekkel a szavakkal mutatta be az új nemzetközi vezetőnket: „Nagyon örülök, hogy bemutathatom Aaron Abramsont, az új vezérigazgatónkat! Megtiszteltetés számomra, hogy szorosan együtt dolgozhatok Aaronnal, aki 24 évvel ezelőtt csatlakozott a csapatunkhoz. Szemtanúja lehettem, ahogy a Zsidók Jézusért vezetői pozícióinak széles skáláján sikereket ért el. És jó okkal! Aaron élvezi az összetett kihívásokat és azokra bibliai szemszögből válaszokat találni. Ő egy nagy formátumú, stratégiai gondolkodó, aki történetesen kreatív is – így friss látásmódot ad arra, hogy közösségeinkben hogyan érhetünk el és szolgálhatunk még több zsidó embert. A Massah, az izraeli hátizsákos utazóknak szóló programunk csak egyike az evangelizációs stratégiáknak, amelyeket Aaron dolgozott ki és indított el.

2019 óta a Zsidók Jézusért két operatív vezetőjének egyikeként Aaron felügyeli az észak-amerikai és az egyesült királyságbeli szolgálati csapatainkat, valamint a gyülekezetekkel való kapcsolattartást, illetve a kommunikációs részlegünket is.

Aaron bibliai és interkulturális tanulmányokból szerzett BA diplomát az angliai All Nations Christian College-ban, valamint közigazgatási mesterképzést a New York Egyetemen.

Nagyon sok tudást, tapasztalatot és szenvedélyt hoz a Zsidók Jézusért vezérigazgatói pozíciójába – és alig várom, hogy közvetlenül megismerjétek őt, amikor a következő hírlevelekben megosztja veletek a jövőképét.”

Aaron története

Zsidó családban nőttem fel Seattle-ben. Egy messiási közösséghez tartoztunk, így már fiatalon megismertem Jesua (Jézus) nevét. Amikor 15 éves voltam, a családunk Izraelbe költözött. Nemsokára spirituálisan kiszáradtam, és egy ortodox jesivában (vallásos zsidó iskola) kezdtem válaszokat keresni. Nyolc vagy kilenc hónap után zavartan és üresen távoztam.

A középiskola után besoroztak az izraeli hadseregbe, ahol tovább távolodtam Istentől. A szolgálat befejezése után azt tettem, amit oly sok izraeli tesz: egy évet utaztam. Történt egyszer, hogy kiszáradtam és elájultam a sivatagban. Arra ébredtem, hogy egy tál víz van előttem – és semmi más magyarázatom nem volt rá, csak az, hogy Isten keze van az életemen. Amikor visszatértem Izraelbe, ráébredtem, hogy ha Isten szeret engem, akkor Vele akarok lenni. Azt mondtam Neki, hogy ha Jesua segít legyőzni a bűneimet, akkor mindig követni fogom Őt.

Hamarosan észrevettem, hogy amikor csak lehet, meg akarom osztani Jesua szeretetét és életátformáló erejét a zsidó népemmel. A Zsidók Jézusért nagyon sok lehetőséget ad nekem erre – illetve hogy másokat is felkészítsek. Ezen szolgálatom alatt találkoztam gyönyörű feleségemmel, Victoriával. Három gyermekünk van. Izgatottan és alázatosan várom a szolgálatnak ezt az új időszakát, és nagyon hálás lennék az imáitokért.

Úgy vélem, hogy nagy lehetőségek küszöbén állunk. A Biblia egyértelmű. Isten jövőt és reményt ígért a zsidó népnek. A Szentírás olyan megújulásra utal, amilyet még soha nem láttunk. Ez a látás az, aminek előre kell vinnie minket. És ezért vagyok olyan reményteljes a Zsidók Jézusért jövőjét illetően.