Szerző: David Brickner, a JfJ USA kuratórium elnöke

 

Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy bejelenthetem: az Úr kijelölte az utódomat a Zsidók Jézusért ügyvezető igazgatói posztjára. Örömteli szívvel és teljes bizalommal mondhatom, hogy Aaron Abramson lett Isten választása arra, hogy a Zsidók Jézusért Missziót egy nagyszerű jövőbe vezesse.

Egyesek számára esetleg ez váratlannak tűnhet – de amikor betöltöttem a 60. életévemet, érezni kezdtem az Úr vezetését abban, hogy elkezdjem megalapozni azt, hogy valaki más töltse be ezt a közel három évtizeddel ezelőtt rám bízott szerepet. Elkezdtem imádkozva tervezni ezt a napot, miközben folytattam a szervezet vezetését. Mindez öt évvel ezelőtt kezdődött!

Több mint 25 éve ismerem Aaront. Bebizonyosodott, hogy tehetséges vezető. Egy olyan ember, aki lelkesedik az evangéliumért. Nagyra becsülöm őt. A közös munka során megtapasztaltuk Isten hűségét; és majd látni fogjátok az új vezető-választás folyamatát, amelyet kifejezetten az ő útmutatásai alapján dolgoztunk ki.

Huszonnyolc évvel ezelőtt, amikor Moishe Rosen utódjáról szavaztunk, több esélyes jelölt is volt – és fogalmam sem volt arról, hogy engem fognak választani. De mindannyiunknak erőt adott, hogy láttuk Isten kezét a folyamatban, amely igazolta az Ő vezetését. Izgalommal várom, hogy ismét megláthassam ugyanezt a friss erőt, amikor Aaront felruházzák a vezetői felelősséggel.

Jómagam nem vonulok vissza, hanem nagy örömmel és várakozással lépek át a kuratórium elnöki posztjára (teljes munkaidős beosztásban), ahol továbbra is szolgálom és segítem az új vezérigazgatónkat.

Én leszek Aaron legnagyobb biztatója – és remélem, hogy velem együtt ti is örvendeztek, és bizakodó imádsággal támogatjátok az ő életét és a Zsidók Jézusért Misszió történetének ezen izgalmas, új fejezetét.