Befogad és kitaszít a világ

A Zsidók Jézusért Alapítvány
ALKOTÓI PÁLYÁZATOT hirdet

Befogad és kitaszít a világ

címmel.

François Villon csavargóköltő ellentétpárjainál nehezebb találni frappánsabb megfogalmazását a kisebbségi létnek.

Pályázatunkkal magyar és külföldi művészeket is szeretnénk arra bátorítani, hogy a művészet nyelvén mutassák be a többségi társadalom szélére sodródott csoportok tragédiáját, szépségét, kiúttalanságát és katarzisait. 

Az alkotásokhoz szabadon felhasználható az Átváltozás című ingyenesen letölthető online magazinunk. Letöltés: bit.ly/atvaltozasmagazin

 

Jelentkezés

Az alkotások (rajz, festmény, kollázs és fotó) méretkövetelményei: maximum 70×50 cm. A pályázatra az alkotás mellé pár soros bemutatkozót kérünk a művészről, neve említése nélkül, jeligével, melyet az alább megadott email-címre kérünk eljuttatni az alábbi időpontig:

 2023.május 29.

[email protected]

 

A később beadott alkotásokat nem áll módunkban elfogadni. Az alkotásokról készült fotót JPG, JPEG formátumban (300 dpi) kérjük csatolni a következő információkkal együtt: a művész jeligéje, a mű címe, technikája és mérete.

A pályázat nevezési díja 3000 Ft, ami részben fedezni hivatott a díjazottak jutalmazásának, a pályázat lebonyolításának, valamint a művek kiállításának költségeit.

A pályázati díjat az OTP Bank: 11707062-20002121-00000000 számlára kérjük befizetni 2023. május 29-ig. (Kérjük a befizető neve mellett feltüntetni a következő szöveget: Befogad és kitaszít a világ Jelige:……….) Számlatulajdonos: Zsidók Jézusért Alapítvány. (adószám: 18335448-1-42) A pályaműveket ettől fogva csak jelige alapján fogjuk kezelni a pártatlanság végett.

Minden pályázó értesítést kap a zsűri döntéséről. A bejutott alkotásokat június 5-től július 3-ig állítjuk ki a budapesti Selah Kávézóban. Mivel a kávézó istentiszteleteknek is otthont ad, a következő kikötést tették: a művek ne ábrázoljanak nyílt szexuális jelenetet, erőszakot, továbbá politikai vagy vallási propagandát.

A kiállított képekre a közönség is szavazhat a kiállítászáró előtt legkésőbb július 1-ig. Ezt is bele fogjuk számítani a végső eredménybe, melynek kihirdetésére az a július 3-i kiállítás záró napján fog sor kerülni. Ekkor fogjuk a díjakat is kiosztani.

Díjak:

  1. művészeti díj: 200.000 Ft
  2. a Zsidók Jézusért különdíja: 100.000 Ft
  3. közönségdíj: 50.000 Ft

A zsűri által kiválasztott legjobb 25 alkotást állítjuk ki a megadott időpontban.

Budapest, 2023. március 15.

 

Tar Katalin

Zsidók Jézusért Alapítvány képviseletében

 

Jelentkezés menete

1. E-mail  küldése

Küld el jelentkezésedet az [email protected] címre nekünk! A levélben kérjük az alábbi információkat:

  • Az alkotás címe
  • Művész jeligéje
  • Technikája
  • Az alkotás mérete
  • Pár soros bemutatkozó szöveg az alkotó művészről
  • Maximum A4-es oldalterjedelemben leírás a művészeti alkotásról.
  • Mellékletként a műről készült fotó (JPEG,JPG, 300dpi)

2.  Megerősítés

A nevezési díj bankszámunkra történő beérkezésével válik érvényessé a pályázatban való részvétel, melyet e-mailen erősítünk meg.

3. Pályamű leadása

Megerősítést követően, e-mailben felvesszük veled a kapcsolatot, és megbeszéljük az alkotás leadásának, részleteit.

4. A kiállítás és eredményhirdetés

Az beérkezett műveket június 5 -július 3-ig lehet majd megtekinteni a Selah Kávéházban. (1061 Budapest, Paulay Ede utca 15.)

Eredményhirdetés: Július 3. (Záró nap)