Izrael ünnepei

Fedezd fel, milyen jelentősége van a zsidó ünnepeknek – a keresztény és a zsidó emberek számára egyaránt!

Ezt a kiadványt azért állítottuk össze, hogy – szemnek és léleknek is építő és élvezhető formában – bemutassuk Nektek az Örökkévaló ünnepeit (3 Móz 23:2). Izrael éves ünnepei sokkal többet jelentenek egy-egy megemlékezésnél; az Örökkévaló megváltási terve bontakozik ki a hét fő ünnep nyomán! A 3 Mózes 23. könyve felsorolja ezt a hét ünnepet a megtartásuk sorrendjében:

Peszách, vagyis páska ünnepe
A kovásztalan kenyerek ünnepe
Az első zsenge ünnepe
Sávuot, vagyis a hetek ünnepe
Jom Terua, vagyis a kürtzengés ünnepe
Jom Kippur, vagyis az engesztelés napja
Szukkot, vagyis a sátrak ünnepe

és ezeket kiegészíti még a Sabbat, vagyis a Szombat

Ahogy rátekintesz erre a kiadványra, nyisd meg a szívedet Isten megváltási tervének és az Izrael népével kötött szövetségének összefüggéseire. Az Úr ünnepeinek megismerése által elmélyül a hited – akár zsidó, akár nem zsidó származású vagy.

 

Mi vagyunk a Zsidók Jézusért budapesti csapata – egy evangelizációs, zsidó nonprofit szolgálat, amely fáradhatatlanul követi Isten tervét a zsidó nép üdvösségére. A Bibliának zsidó vonatkozások szerinti értelmezése egy izgalmas utat nyit meg hitéletedben. Hisszük, hogy új megértést fogsz kapni Jézusról, vagyis héber nevén Jesuáról, mint Izrael Messiásáról.

Kérd az alábbiakban az „Izrael ünnepei” ingyenes példányát, és mélyítsd el keresztény hited gazdag örökségének megértését..

Vannak kérdéseid?

Felmerültek benned a témával kapcsolatban olyan gondolatok, amiket szívesen megbeszélnél valakivel?

Lépjünk kapcsolatba! Írj nekünk!