Lehetsz zsidó és hihetsz Jézusban.

Isten céllal teremtett zsidónak

Azért vagy kiválasztva, hogy megismerd az Univerzum Királyát, és hogy olyan fény legyél, amely másokat is elvezet Őhozzá. Ez az a hivatás, amelyet Isten Ábrahámnak, Sárának, Mózesnek, Dávidnak, Eszternek és oly sok ősünknek adott: személyesen megismerni a Teremtőt, és megtapasztalni azt a békét és szeretetet, amelyet csak Őbenne lehet megtalálni.

Különböző országokból, kultúrákból és nyelvekből származó emberek milliárdjai fedezték fel a zsidó Messiás, Jeshua (Jézus) követőiként ezt a szoros kapcsolatot Izrael Istenével – azt a kapcsolatot, amelyet a héber írásokban megígértek nekünk.

De zsidó emberként néha az a benyomásunk, hogy Jézus nem nekünk való, vagy hogy ahhoz, hogy Jézust kövessük, fel kellene adnunk zsidó örökségünket és identitásunkat. Nekünk is voltak már ilyen kétségeink, de amikor beleástuk magunkat és utánajártunk, rájöttünk, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz.

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Jézus egy közülünk

Idegesek voltunk, amikor Jézus állításait vizsgáltuk. De amikor megtettük, felfedeztünk valamit: Jézus egy közülünk.

Jézus ízig-vérig zsidó ember volt. Zsidó családfája volt. A szülei Jeshua nevet adtak neki, ami héberül azt jelenti, hogy “megváltás”. Követői és kortársai “rabbinak” nevezték. A héber Szentírásból tanított. Megünnepelte a hanukát, a pészahot és a szukotot. Első követői mind zsidók voltak. Valójában később “keresztényeknek” nevezték őket, mert a görög christos szó a héber “Messiás” szó fordítása. A keresztény szó szó szerint azt jelenti: “a Messiás követője”.

Az utazás, ami megéri

Jesua zsidó követőiként első kézből tudjuk, hogy lehetséges hűek maradni zsidó örökségünkhöz, értelmes zsidó életet élni, és mélyen hinni Jesuában, mint Messiásban aki eljött a népünknek és a föld minden népe számára.

Nem teszünk úgy, mintha ez nem lenne nehéz. Tudjuk, hogy az. Zsidóként mindent kockára tettünk azért, hogy Jézust kövessük. De azért vagyunk itt, hogy elmondjuk, hogy ez az út megéri.

Hitben előrehaladva

Ez a hitbeli utazás a zsidóság lényegét képezi. Ábrahám, népünk atyja, elhagyta otthonát, hogy Istent kövesse egy olyan földre, amelyet még soha nem látott. Ábrahám azonban nem volt egyedül. Isten megígérte, hogy pajzsa lesz, miközben hitben előrehaladt. És most Isten veled van a te lelki utadon, ahogyan Ábrahámmal, Józseffel, Ráhellel és Eszterrel is volt. Hiszen olyan emberek hosszú sorából származunk, akik mindent kockára tettek azért, hogy Istent kövessék.

Mi is veled vagyunk ezen az úton. Sok olyan kérdéssel birkóztunk meg, amelyekkel te is küzdesz, és azért vagyunk itt, hogy válaszoljunk a zsidó életre és a Jézusba vetett hitre vonatkozó kérdéseidre.

Hogyan tudnánk téged támogatni?

Itt léphetsz kapcsolatba velünk, és mi összekötünk téged a munkatársaink közül a legjobb személlyel, aki választ tud adni kérdéseidre.

Hírlevélfeliratkozás

Az adtaim védelméről és felhasználásáról szóló alábbi dokumentumokat,