Válaszok

Olvasd el mi mit gondolunk és hiszünk!

Ti most keresztények vagytok vagy zsidók?

Egyszerre mindkettő: 100% zsidó és 100% keresztyén. Ez számunkra nem ellentmondás. Sőt, úgy gondoljuk, hogy a zsidóságunk épp azzal teljesedik ki, hogy Jézust mint Messiást követjük. Hogyan lehetséges ez?

Olvass tovább ›

Ti hisztek a Szentháromságban?

 Hisszük, hogy Isten 3 személyből áll. Atya, Fiú és Szent Szellem.
Tény, hogy a kereszténység ugyanolyan szilárdan monoteista, mint a judaizmus.  Az erős politeista hatás miatt a héber Írások Isten egységét hangsúlyozzák. Egyes szavak, igék, nevek, névmások többes számú használata azonban nem zárja ki ennek az egységnek az összetettségét. Az sem idegen a héber Szentírástól, hogy Istennek legyen fia, hiszen Izraelt is így nevezi. Sőt, magára a Fiúra is találunk utalást. Az is gyakran előfordul, hogy az Örökkévaló emberi formában jelenik meg a földön.
Olvass tovább ›

Kicsoda Jézus?

A mai világban alig találkozhatunk olyan emberrel, aki nem hallotta Jézus nevét. Sok dolog juthat elsőre eszedbe róla. A kép a fejedben lehet egy kedves egyszerű ruhában öltözött barna hosszú hajú bölcs tanító, de vajon tényleg csak ennyi lenne? Ő azt állította magáról, hogy Ő az Isten fia. Vajon ez tényleg igaz? Milyen volt Ő? Miért követik őt? Tudd meg, olvass tovább ›

Hogyan bizonyítható Jézus zsidósága?

Jézus híre elterjedt a világban és számos teória született arról, hogy vajon honnan is származik. Pár írásos feljegyzéssel szeretnénk eloszlatni minden kétséget Jézus zsidósága felől. Olvass tovább! ›

Kik azok a messiási zsidók?

A Jézusban hívő zsidók manapság különböző megnevezéseket használnak magukra. Egyesek a “messiási zsidó” kifejezést preferálják, mások inkább azt mondják, hogy a “messiási zsidósághoz tartoznak”, vagy “zsidó keresztyénként” mutatkoznak be… Olvass tovább! › 

A Zsidók Jézusért nem egy szekta?

Nem. Bár valószínűleg minden szekta ezt mondaná… Nézzük máshonnan: Nem vagyunk egyház sem. Missziós szolgálat vagyunk, munkatársaink különböző keresztyén gyülekezetek élő hitű tagjai. Ami összehoz minket, az Istentől kapott „elhívásunk”, hogy Jézusról beszéljünk zsidó embereknek.

Miért nem Jézus a zsidókért?

A kérdést, nem most halljuk először. A Zsidók Jézusért (Jews for Jesus) elnevezést nem mi választottuk magunknak. Eleinte gúnynévként ragadt ránk, de már a megalakulásunkkor úgy gondoltuk, hogy kifejezi azt, akik vagyunk: zsidók, akik Jézushoz tartoznak, Jézusért szentelik oda magukat zsidóként a szolgálatra. Nem tökéletes név, de nagyon sok jó beszélgetés elindítója, ezért ragaszkodunk hozzá. Nem fogjuk megváltoztatni.

Nem ellentmondásos a név?

Nem. A történelem minden korszakában éltek olyan zsidók az elmúlt 2000 évben, akik hittek Jézusban mint Messiásban. Mi vagyunk az élő bizonyíték másokkal együtt, hogy lehet valaki 100%-ban zsidó és 100%-ban keresztyén, azaz Jézus követője.

A zsidók nem hisznek a térítésben. Miért próbáltok mindenkit rávenni, hogy abban higgyenek, amiben ti?

Miért olyan fontos, hogy beszéljünk róla neked? Azért, mert ez a küldetésünk!
Olvass tovább! ›

Mégtöbb válasz..

Lépj velünk kapcsolatba!

Mégtöbb tudnivaló a Zsidók Jézuért-ról…

Maradjunk kapcsolatban!

Tedd meg a következő lépést az utadon!

Ez csak néhány munkatársunk, akik most is rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a Jézusba vetett zsidó hittel kapcsolatos kérdéseidre. Keress valakit, aki egyedülálló módon képes megérteni és támogatni téged.

Tar Kata

Tar Kata

Egyetemi éveim után a keresés újtára léptem. Rádöbbentem, hogy létezik egy láthatatlan világ is. Egy éjszakán barátaim körében Isten megérintett, meggyőzött szeretetéről és arról, hogy Tőle távol egy végzetesen rossz irányba tart az életem.
Tudom, hogy  az Örökkévaló saját népem hitének és küldetésének helyreállításában, fizikai hazatérésében akar engem használni. Ez az én elhívásom.

Hajdu Ildikó

Hajdu Ildikó

Nem tartottam magam zsidónak, hiszen semmit sem tudtam a hagyományokról, szokásokról, történelemről, teljesen ateista szellemben  nőttem fel. Zsidó származásomra vélenlenül derült fény tizenéves koromban.  Sokáig tartó kemény vitatkozások után rájöttem, hogy valóban létezik Isten. Megértettem az elhívásomat is: Isten világosságul „adott” zsidó és nem zsidó emberek számára.  Ez az én küldetésem.