Válaszok

Olvasd el mi mit gondolunk és hiszünk!

Hogyan bizonyítható Jézus zsidósága?

Jézus híre elterjedt a világban és számos teória született arról, hogy vajon honnan is származik. Pár írásos feljegyzéssel szeretnénk eloszlatni minden kétséget Jézus zsidósága felől. Olvass tovább! ›

Kicsoda Jézus?

A mai világban alig találkozhatunk olyan emberrel, aki nem hallotta Jézus nevét. Sok dolog juthat elsőre eszedbe róla. A kép a fejedben lehet egy kedves, egyszerű ruhában öltözött barna hosszú hajú bölcs zsidó tanító, de vajon tényleg csak ennyi lenne? Ő azt állította magáról, hogy Ő az Isten fia. Vajon ez tényleg igaz? Milyen volt Ő? Miért követik őt?
Tudd meg, olvass tovább! ›

Milyen bizonyíték van arra, hogy Jézus feltámadt a halálból?

 

Ha valaki meg akarja cáfolni a keresztyén hitet, akkor tulajdonképpen Jézus feltámadását kell megcáfolnia. Ha ez sikerül, akkor az egész keresztyén koncepció kártyavárként hullik szét. A világtörténelem legnagyobb rejtélyének, Jézus feltámadásának oknyomozó felderítésébe szeretnénk bevonni ezzel az írással.
Olvass tovább! ›

Mi a bűn?

A „bűn” szóhoz mindenki más jelentést társít. Némelyek számára ez már semmi jelentőséggel nem bír. Szerintük ez csak arra jó, hogy megtámogassa egyes elavult erkölcsiségű vallásos emberek vaskalapos önigazságát. Mások számára a bűn szó a büntetéstől való félelmet idézi fel, és azt az érzést, hogy ‘soha nem leszek elég jó’.
Olvass tovább! ›

Hát nem a mennybe megy minden jó ember?

De ha a mennyország létezik, hogyan juthatunk be?
Egyáltalán, ki juthat be? És ki nem? Hogyan lehetünk biztosak benne, hogy oda jutunk? Valószínűleg a legtöbben az átlagemberek közé sorolnánk magunkat, nem a teljesen tökéletes, de nem is a szörnyen gonoszok közé. Inkább alapvetően jónak gondoljuk magunkat. És ha van mennyország, hát nem minden jó ember oda megy?
Olvass tovább ›

Ti most keresztyének vagytok, vagy zsidók?

Egyszerre mindkettő: 100% zsidó és 100% keresztyén. Ez számunkra nem ellentmondás. Sőt, úgy gondoljuk, hogy a zsidóságunk épp azzal teljesedik ki, hogy Jézust mint Messiást követjük. Hogyan lehetséges ez?

Olvass tovább ›

A Zsidók Jézusért nem egy szekta?

Nem, nem az. Jóllehet, valószínűleg minden szekta ezt mondaná magáról… Nézzük máshonnan: nem vagyunk egyház sem. Missziós szolgálat vagyunk, munkatársaink különböző keresztyén gyülekezetek élő hitű tagjai. Ami összehoz minket, az az Istentől kapott elhívásunk, hogy Jézusról beszéljünk zsidó embereknek.

A zsidók nem hisznek a térítésben. Miért próbáltok mindenkit rávenni, hogy abban higgyenek, amiben ti?

Miért olyan fontos, hogy beszéljünk róla neked? Azért, mert ez a küldetésünk!
Olvass tovább! ›

Mégtöbb válasz..

Lépj velünk kapcsolatba!

Mégtöbb tudnivaló a Zsidók Jézuért-ról…

Maradjunk kapcsolatban!

Tedd meg a következő lépést az utadon!

Ez csak néhány munkatársunk, akik most is rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a Jézusba vetett zsidó hittel kapcsolatos kérdéseidre. Keress valakit, aki egyedülálló módon képes megérteni és támogatni téged.

Tar Kata

Tar Kata

Egyetemi éveim után a keresés újtára léptem. Rádöbbentem, hogy létezik egy láthatatlan világ is. Egy éjszakán barátaim körében Isten megérintett, meggyőzött szeretetéről és arról, hogy Tőle távol egy végzetesen rossz irányba tart az életem.
Tudom, hogy  az Örökkévaló saját népem hitének és küldetésének helyreállításában, fizikai hazatérésében akar engem használni. Ez az én elhívásom.

Hajdu Ildikó

Hajdu Ildikó

Nem tartottam magam zsidónak, hiszen semmit sem tudtam a hagyományokról, szokásokról, történelemről, teljesen ateista szellemben  nőttem fel. Zsidó származásomra vélenlenül derült fény tizenéves koromban.  Sokáig tartó kemény vitatkozások után rájöttem, hogy valóban létezik Isten. Megértettem az elhívásomat is: Isten világosságul „adott” zsidó és nem zsidó emberek számára.  Ez az én küldetésem.