Válaszok

Olvasd el mi mit gondolunk és hiszünk!

Miért lenne szükségem hitre, hiszen jó ember vagyok?

Azt gondolod magadról, hogy jó ember vagy – de megkérdezted már magadtól, hogy miért számít ez egyáltalán? Hiszen a világban azt látjuk, hogy sokszor pont a rossz embereknek megy jól a soruk. Mégis valami belül arra indít, hogy helyesen kell cselekedned. De ha az erkölcsileg helyes tettek sokszor nem kapnak jutalmat vagy elismerést itt a földön, vajon létezik-e egy másik hely, ahol a cselekedetek egy abszolút mérce szerint megítéltetnek? Egyáltalán, mi és ki dönti el, hogy mi a helyes tett, és mennyi az elég belőle? Van olyan, hogy egy ember tökéletesen jó? Ha érdekelnek ezek a kérdések, akkor olvass tovább! ›

A vallások miatt van a legtöbb háború. Miért hinnék Istenben?

Ha a világ minden fegyverét hirtelen elvennék az emberektől, ha minden kés és puska megsemmisülne, ha minden kémiai fegyvert hatástalanítanának, akkor az emberek hamarosan újabb módszereket találnának az egymás elleni gonoszságra és erőszakra. Az igazi béke nem pusztán a háború hiánya. Nem elég csak a külsőségeken változtatni. Az igazi béke az ember szívében kezdődik, és ezt a változást nem lehet kívülről ránk erőszakolni. Olvass tovább, hogy lásd,mi a szerepe ebben Istennek! Olvass tovább! ›

Egy szerető Isten miért küldene bárkit is a pokolba?

Tegyük fel, hogy te és én a mennybe kerülünk,mert jó emberek” voltunk a földi életünk során. Ugye nem szívesen engednénk be magunk közé hazug, képmutató, erőszakos, molesztáló, gyilkos stb. embereket, hogy aztán az örökkévalóságot velük kelljen eltölteni. Hiszen örülünk, hogy végre megszabadultunk tőlük aföldi életünk után. De ki dönti el és mi alapján, hogy ki méltó arra, hogy belépjena mennybe,és ki marad kívül? És mi köze ehhez Jézusnak? Olvass tovább a válaszokért! Olvass tovább! ›

Kicsoda Jézus?

A mai világban alig találkozhatunk olyan emberrel, aki nem hallotta Jézus nevét. Sok dolog juthat elsőre eszedbe róla. A kép a fejedben lehet egy kedves, egyszerű ruhában öltözött barna hosszú hajú bölcs zsidó tanító, de vajon tényleg csak ennyi lenne? Ő azt állította magáról, hogy Ő az Isten fia. Vajon ez tényleg igaz? Milyen volt Ő? Miért követik őt?
Tudd meg, olvass tovább! ›

Milyen bizonyíték van arra, hogy Jézus feltámadt a halálból?

Ha valaki meg akarja cáfolni a keresztyén hitet, akkor tulajdonképpen Jézus feltámadását kell megcáfolnia. Ha ez sikerül, akkor az egész keresztyén koncepció kártyavárként hullik szét. A világtörténelem legnagyobb rejtélyének, Jézus feltámadásának oknyomozó felderítésébe szeretnénk bevonni ezzel az írással. Olvass tovább! ›

Mi a bűn?

A „bűn” szóhoz mindenki más jelentést társít. Némelyek számára ez már semmi jelentőséggel nem bír. Szerintük ez csak arra jó, hogy megtámogassa egyes elavult erkölcsiségű vallásos emberek vaskalapos önigazságát. Mások számára a bűn szó a büntetéstől való félelmet idézi fel, és azt az érzést, hogy ‘soha nem leszek elég jó’.
Olvass tovább! ›

Ti most keresztyének vagytok, vagy zsidók?

Egyszerre mindkettő: 100% zsidó és 100% keresztyén. Ez számunkra nem ellentmondás. Sőt, úgy gondoljuk, hogy a zsidóságunk épp azzal teljesedik ki, hogy Jézust mint Messiást követjük. Hogyan lehetséges ez?

Olvass tovább ›

A Zsidók Jézusért nem egy szekta?

Nem, nem az. Jóllehet, valószínűleg minden szekta ezt mondaná magáról… Nézzük máshonnan: nem vagyunk egyház sem. Missziós szolgálat vagyunk, munkatársaink különböző keresztyén gyülekezetek élő hitű tagjai. Ami összehoz minket, az az Istentől kapott elhívásunk, hogy Jézusról beszéljünk zsidó embereknek.

A zsidók nem hisznek a térítésben. Miért próbáltok mindenkit rávenni, hogy abban higgyenek, amiben ti?

Miért olyan fontos, hogy beszéljünk róla neked? Azért, mert ez a küldetésünk!
Olvass tovább! ›

Mégtöbb válasz..

Lépj velünk kapcsolatba!

Mégtöbb tudnivaló a Zsidók Jézuért-ról…

Maradjunk kapcsolatban!

Tedd meg a következő lépést az utadon!

Ez csak néhány munkatársunk, akik most is rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a Jézusba vetett zsidó hittel kapcsolatos kérdéseidre. Keress valakit, aki egyedülálló módon képes megérteni és támogatni téged.

Tar Kata

Tar Kata

Egyetemi éveim után a keresés újtára léptem. Rádöbbentem, hogy létezik egy láthatatlan világ is. Egy éjszakán barátaim körében Isten megérintett, meggyőzött szeretetéről és arról, hogy Tőle távol egy végzetesen rossz irányba tart az életem.
Tudom, hogy  az Örökkévaló saját népem hitének és küldetésének helyreállításában, fizikai hazatérésében akar engem használni. Ez az én elhívásom.

Hajdu Ildikó

Hajdu Ildikó

Nem tartottam magam zsidónak, hiszen semmit sem tudtam a hagyományokról, szokásokról, történelemről, teljesen ateista szellemben  nőttem fel. Zsidó származásomra vélenlenül derült fény tizenéves koromban.  Sokáig tartó kemény vitatkozások után rájöttem, hogy valóban létezik Isten. Megértettem az elhívásomat is: Isten világosságul „adott” zsidó és nem zsidó emberek számára.  Ez az én küldetésem.