Kérdések és válaszok

Lehetséges, hogy már találkoztál Jézus-hívő zsidókkal New Yorkban vagy más nagyvárosban, amint szórólapot osztogattak több száz, különféle ügyet képviselő és a közvélemény figyelmét megragadni igyekvő aktivista között.

Lehetséges, hogy egy ilyen nagyvárosi forgatagban sosem volt arra lehetőséged, hogy valakinek feltedd a benned lévő kérdéseket.

Talán egy barátoddal beszélgettél ebéd közben, aki szerint nincs abban semmi ellentmondás, ha valaki zsidóként hisz Jézusban.

Elképzelhető, hogy azóta mindenféle kérdés felmerült benned, amelyekre még nem találtál választ.

Ez a kis füzet azoknak íródott, akik hallottak a Jézus-hívő Zsidókról, látták őket, esetleg találkoztak és beszélgettek is velük – és akik azóta is ezen töprengenek.

Ha téged is őszintén foglalkoztatnak ilyen kérdések, itt szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy válaszoljunk neked.

Előtte azonban figyelmeztetnem kell téged valamire: Különbség van kérdés és kérdés között. Valaki csak azért kérdez, hogy a véleményét fejezze ki vagy netalántán a rosszindulatát. Az ilyen emberekről a XVIII. századi német rabbinikus tudós, Jacob Emden ezt mondta: “Egy egyszerű bolond is feltehet olyan kérdéseket, amelyekre még ezer bölcs sem tud választ adni.

Másrészről pedig: „Egy bölcs ember által feltett kérdés már magában egy fél-válasz.” Azok számára, akiknek tényleg választ várnak kérdéseikre, kielégítő válasszal tudunk majd szolgálni. Ezt azért tudjuk megtenni, mert tudatában vagyunk annak, hogy az atyáink Istene Maga az igazság alapja, és Benne bízva vághatunk együtt neki a felfedező útnak.

 

Cikkek a témában: