Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Lehetséges, hogy már találkoztál Jézus-hívő zsidókkal New Yorkban vagy más nagyvárosban, amint szórólapot osztogattak több száz, különféle ügyet képviselő és a közvélemény figyelmét megragadni igyekvő aktivista között.

Lehetséges, hogy egy ilyen nagyvárosi forgatagban sosem volt arra lehetőséged, hogy valakinek feltedd a benned lévő kérdéseket.

Talán egy barátoddal beszélgettél ebéd közben, aki szerint nincs abban semmi ellentmondás, ha valaki zsidóként hisz Jézusban.

Elképzelhető, hogy azóta mindenféle kérdés felmerült benned, amelyekre még nem találtál választ.

Ha téged is őszintén foglalkoztatnak ilyen kérdések, ezen az oldalon szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy válaszoljunk neked.

Előtte azonban figyelmeztetnem kell téged valamire: Különbség van kérdés és kérdés közöttValaki csak azért kérdez, hogy a véleményét fejezze ki vagy netalántán a rosszindulatát. Az ilyen emberekről a XVIII. századi német rabbinikus tudós, Jacob Emden ezt mondta:

“Egy egyszerű bolond is feltehet olyan kérdéseket, amelyekre még ezer bölcs sem tud választ adni.

Másrészről pedig:

Egy bölcs ember által feltett kérdés már magában egy fél-válasz.”

Azok számára, akiknek tényleg választ várnak kérdéseikre, kielégítő válasszal tudunk majd szolgálni. Ezt azért tudjuk megtenni, mert tudatában vagyunk annak, hogy az atyáink Istene Maga az igazság alapja, és Benne bízva vághatunk együtt neki a felfedező útnak.

Zsidók Jézusért? - Mi ez pontosan?

Tágabb értelemben ez a kifejezés számunra a Jézusban hívő zsidók kétezer éves mozgalmát jelenti. A Zsidók Jézusért mint szervezet, ebben a szűkebb értelemben egy 1973-ban az Egyesült Államokban létrejött missziói szervezet.

Zsidók Jézusért? - Miért pont ez a nevetek?

A Zsidók Jézusért szervezetünk korai időszakában “ragadt ránk”, amit később tudatosan felvállaltunk. A benne rejlő látszólagos feszültség sok jó beszélgetést indított el az évek során. Kérlek, ne fáradj azzal, hogy új névjavaslatokat gyűjts a számunkra! 🙂

Zsidók Jézusért? - Nem ellentmondás ez?

Nem. Az Újszövetség minden szerzője, Jézus maga, és minden tanítványa zsidó származásúak voltak. Az ellentmondás, amelyet kezelniük kellett a következő: Nem zsidók és hisznek Jézusban? Lehetséges ez? A válaszuk: Igen, és még csak nem is kell zsidóvá válniuk, vagy a zsidó élet szabályait megtartaniuk.

Zsidók Jézusért: lehet, hogy számodra szokatlannak tűnik, de nem ellentmondás.

Hogyan ismerhetem meg Istent?

Ez életed legfontosabb kérdése. Ha még nem ismered a választ, ezt mindenképpen olvasd el!