A Zsidók Jézusért szervezetről

bővebben

A küldetésünk

Fáradhatatlanul munkálkodunk azon, hogy Isten terve szerint Izrael üdvözüljön

Nonprofit szervezetként 1973-tól, Budapesten 2011-től működünk, hűen a zsidó örökségünk lényegéhez, megélve egy tartalmas zsidó életet ma, a jövő élő reménységével.

Leggyakrabban feltett kérdések

Találd meg kérdéseidre a választ!

Mi a Zsidók Jézusért?

A Zsidók Jézusért egy nonprofit szervezet, amely 1973 óta működik. Amerikában jegyezték be; jelenleg a világ 13 országában vagyunk jelen. Magyarországi csapatunk 2011-ben kezdte működését. Hűek vagyunk zsidóságunkhoz és követjük Jézust, mint Messiást és Megváltónkat. Missziós szervezetként azért munkálkodunk, hogy egész Izráel üdvözüljön.

A Zsidók Jézusért nem egy szekta?

Nem, nem az. Jóllehet, valószínűleg minden szekta ezt mondaná magáról… Nézzük máshonnan: nem vagyunk egyház sem. Missziós szolgálat vagyunk, munkatársaink különböző keresztyén gyülekezetek élő hitű tagjai. Ami összehoz minket, az az Istentől kapott elhívásunk, hogy Jézusról beszéljünk zsidó embereknek.

Nem ellentmondásos a név?

Nem. A történelem minden korszakában éltek olyan zsidók az elmúlt 2000 évben, akik hittek Jézusban mint Messiásban. Mi vagyunk az élő bizonyíték másokkal együtt, hogy lehet valaki 100%-ban zsidó és 100%-ban keresztyén, azaz Jézus követője.

A Zsidók Jézusért milyen felekezet/vallás?

Nem vagyunk felekezet. Missziós szervezet vagyunk. Munkatársaink különféle keresztyén gyülekezetekbe járnak, a missziós munkásaink zsidó családból származnak. Ám nem szeretnénk önálló felekezetet alapítani, nem gyűjtünk magunknak tábort. Jézusról beszélünk az embereknek. Mindenki maga találja meg, hogy hol, milyen felekezetben vagy közösségben érzi otthon magát.

Ki a szervezet alapítója?

A Zsidók Jézusért Missziót 1973-ban Moishe Rosen hozta létre, aki egy tapasztalt zsidó származású missziós munkás volt. A könyve magyarul is elérhető.

Ki a szervezet vezetője?

A Zsidók Jézusért amerikai honlapján tájékozódhatsz, hogy kik vezetik a csapatunkat ebben a pillanatban akár Budapesten, Európában, vagy ki koordinálja a nemzetközi munkánkat.
jewsforjesus.org

Hol van a Zsidók Jézusért székhelye? Hogyan lehet kapcsolatba kapcsolatba lépni veletek?

Kérlek, nézz körül a honlapunkon! Magyarországon a https://zsidokjezusert.org/kapcsolat, Angol nyelven pedig a https://jewsforjesus.org címen! Megtalálod az adatvédelmi tájékoztatóinkat is, ahol feltüntetjük, hogy kik vagyunk és milyen elérhetőségeink vannak. Megtalálhatod azt is, hol működnek Zsidók Jézusért csapatok. Számunkra fontos érték, hogy átláthatóan működjünk és elérhess bennünket.

Vannak rendszeres redezvényeitek? Hol és mikor tartjátok őket?

Havonta 2 alkalommal tartunk szombatköszöntéseket központi irodánkban, illetve ünnepségeket is szoktunk rendezni különböző helyszíneken. További információkért nézd meg weboldalunkon az Események fület, illetve online tartalmainkért kövess be minket Facebookon és Instagrammon és értesülj rendezvényeinkről és online eseményeinkról.

 

Érdekes kérdések

Olvasd el a legérdekesebb hozzánk beérkező kérdéseket a rájuk adott válaszainkat.

Szerintetek mikor épül fel a templom Jeruzsálemben?

Ha tudsz valamit, kérlek, nekünk is szólj! 😊 Tudjuk, hogy vannak zsidó irányzatok, akik erőteljesen szorgalmazzák, tesznek is azért, hogy a Szentély újjáépüljön. Bár mi is szívünk mélyéig gyászoljuk az egykori csodaszép Templomot, nem tudjuk, hogy mikor és milyen formában fog felépülni. Mivel nem ez van a tevékenységünk központjában, ezért nincs a csapatunkban kötelező álláspont ezzel kapcsolatban. De hiszen a zsidóság is megosztott ebben a kérdésben. Bízzuk inkább az Örökkévalóra!

Szerintetek lesznek újra áldozatok a Jeruzsálemi Templomban?

Az Újszövetség zsidó szerzői szerint a Messiás Jesua a mi tökéletes főpapunk, aki sokkal hatalmasabb áldozattal tett örökké eleget értünk. Nem gondoljuk tehát, hogy engesztelésül, vagy jóvátételül lenne szükségünk áldozati szertartásra. Tudunk arról is, hogy önmagunkkal, mint élő hálaáldozattal tartozunk az Örökkévalónak, ezt azonban az életünkkel és bizonyságtételünkkel naponta kell bemutatnunk. Nem érezzük tehát szükségesnek ezek újbóli bevezetését.

Tényleg nálatok van a Frigyláda?

Nem, a Frigyládát Dr. Henry (Indiana) Jones régészprofesszor szállíttatta az Egyesült Államok egyik katonai raktárába, még a 30-as években. Komolyra fordítva a szót, nincs tudomásunk arról, hogy bárki is komolyan vehetően tudná, hol van a Frigyláda. Az elméletek érdekesek vele kapcsolatban, ám azt gondoljuk, hogy a Messiás egy sokkal hatalmasabb áldozattal, egy olyan Szentek Szentjébe vitte be engesztelő áldozatát, amelynek a láda és a földi Szentély csupán a képmása volt. Ezért nem tartjuk elsődlegesen fontosnak, hogy a láda hol van.

Szerintetek mikor lesz az elragadtatás?

Nagyon határozottan valljuk, hogy Jézus újra el fog jönni. A szívünk azt súgja, hogy hamarosan. De Jézus szavai szerint nem tudhatjuk a napot és az órát. A Zsidók Jézusért nem felekezet, ezért nincs kötelező álláspont Jézus eljövetelével, és a végső dolgokkal kapcsolatban.

Maradjunk kapcsolatban!

Tedd meg a következő lépést az utadon!

Ez csak néhány munkatársunk, akik most is rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a Jézusba vetett zsidó hittel kapcsolatos kérdéseidre. Keress valakit, aki egyedülálló módon képes megérteni és támogatni téged.

Tar Kata

Tar Kata

Egyetemi éveim után a keresés újtára léptem. Rádöbbentem, hogy létezik egy láthatatlan világ is. Egy éjszakán barátaim körében Isten megérintett, meggyőzött szeretetéről és arról, hogy Tőle távol egy végzetesen rossz irányba tart az életem.
Tudom, hogy  az Örökkévaló saját népem hitének és küldetésének helyreállításában, fizikai hazatérésében akar engem használni. Ez az én elhívásom.

Hajdu Ildikó

Hajdu Ildikó

Nem tartottam magam zsidónak, hiszen semmit sem tudtam a hagyományokról, szokásokról, történelemről, teljesen ateista szellemben  nőttem fel. Zsidó származásomra vélenlenül derült fény tizenéves koromban.  Sokáig tartó kemény vitatkozások után rájöttem, hogy valóban létezik Isten. Megértettem az elhívásomat is: Isten világosságul „adott” zsidó és nem zsidó emberek számára.  Ez az én küldetésem.